Bijbelonderwijs 

In onze gemeente vinden we de Bijbel heel belangrijk. Wij geloven dat de Bijbel het ‘Woord van God’ is. Daarmee bedoelen we dat God Zelf tot ons spreekt als we de Bijbel lezen. De Bijbel is een mooi boek. Een klein kind kan de boodschap van God begrijpen: ‘God komt tot ons door Jezus om de wereld te redden’. Hoe Hij dat doet, staat in de Bijbel. Daarom is het belangrijk dat we de Bijbel kennen. Al lezend leren we God beter kennen. Om elkaar daarbij te helpen geven we Bijbelonderwijs. We beginnen in onze gemeente op een jonge leeftijd met Bijbelonderwijs.

 

Groep 1 (10-12 jaar)

In deze groep ligt de nadruk op Bijbelkennis. De kinderen leren hoe de Bijbel in elkaar zit. Elke maandagavond lezen we een stukje uit te Bijbel. Het ene jaar lezen we uit het eerste deel van de Bijbel (Oude Testament) en het andere jaar uit het tweede deel van de Bijbel (Nieuwe Testament). We leren hoe de Bijbelboeken in elkaar zitten en waarom ze zo belangrijk zijn. Het is ook altijd heel gezellig in deze groep. We kletsen over van alles en nog wat. O ja, en aan het eind mag je altijd iets noemen waar we samen voor gaan bidden!

 

Als je het leuk vindt, kun je even kijken op deze site: www.metdebijbelaandeslag.nl Kom je ook? We beginnen om 16.45 uur en het duurt tot 17.30 uur. Welkom!

 

Groep 2 (13-16 jaar)

Als je 13 jaar bent geworden mag je naar deze groep toe. We beginnen elke maandag om 18.30 uur. In deze lessen verbinden we de Bijbelse boodschap met jouw leven. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld: ‘Hoe kun jij Jezus volgen?’ Het is nog niet zo gemakkelijk om alles in de Bijbel te begrijpen, maar we ontdekken dat de mensen in de Bijbeltijd het ook niet gemakkelijk vonden om God te dienen. In deze groep doen we ook kleine opdrachten met elkaar om de Bijbelse lessen praktisch te maken. Soms mag je een stukje schrijven of plaatjes opzoeken.

 

Je ziet hier twee boekjes die we gebruiken. We proberen niet alleen de Bijbel te begrijpen. We leren samen wat het betekent om christen te zijn. Je zult zien dat het heel gaaf is om daar samen over te praten. We hebben het meestal in deze groep ook over dingen die jij hebt meegemaakt. Dat gebruiken we om erover te praten hoe God graag wil dat we leven. Spannende gesprekken! Welkom!

 

Groep 3 (16 jaar en ouder)

Op maandagavond begint de oudste groep om 19.30 uur. We lezen samen een Bijbelgedeelte. De lesblokken zijn ingedeeld in ongeveer 5 avonden. Het gaat meestal over ‘een grote lijn’ uit de Bijbel. Bijvoorbeeld: Wie is de Heilige Geest? Hoe spreekt de Bijbel over de Heilige Geest? Wat betekent dat dan voor mijn leven. In deze groep heb je ook de vrijheid om zelf eens een onderwerp aan te dragen. Zo hebben we het een aantal avonden gehad over ‘de eindtijd’. We kijken dan samen wat de Bijbel erover zegt en hoe wij met verwachting kunnen leven. In deze groep is ook de ruimte om actuele discussies vanuit de Bijbel uit te diepen. Je moet dan denken aan onderwerpen als ‘occultisme’ of ‘seks’. Jouw mening is in deze groep heel belangrijk. De bedoeling is dat je niet alleen wat leert, maar dat je ook een mening vormt over de dingen die we bespreken.

 

Vragen en antwoorden die we gaandeweg de lessen bespreken, kun je in dit boek vinden. Kijkt u ook eens op www.ikgeloof.nu

 

Belijdenisgroep

We hebben ook elk jaar een ‘Belijdenisgroep’. Dat zijn mensen die zich voorbereiden op het doen van ‘belijdenis’. Belijdenis betekent dat je voor in de kerk ‘ja’ zegt tegen God en tegen de gemeente. De medegelovigen weten nu dat jij ook graag God wilt dienen voor de rest van je leven. Een belangrijke en (soms) ingrijpende beslissing. Samen denken we daar tenminste een jaar lang over na. We gaan samenvattend door de belangrijkste geloofsonderwerpen van de Bijbel heen. We bespreken samen wat het betekent om ‘Kerk van Jezus te zijn in de 21e eeuw’. Uiteraard is er veel gesprek en alle ruimte om de vragen te stellen waar jij mee zit.

Meedoen met de Belijdenisgroep betekent niet dat je automatisch ook belijdenis gaat doen aan het eind van het jaar. Sommigen doen langer mee met deze groep. ‘Belijdenis doen’ is niet als een diploma halen. Het is een zaak tussen jou en God. Wat een feest als er elk jaar weer mensen zijn die zeggen: ‘Ja, Heer, ik wil U mijn hele leven volgen’.

 

Volg ons ook op Twitter en Facebook: