apr10

Gemeentenieuws maandag 10 april 2017

Op maandag, 10 april 2017 21:08 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

14-4 19.30 uur ds. S.P. Roosendaal

16-4 9.30 uur ds. S.P. Roosendaal en 14.30 uur ds. J. Oosterbroek

17-4 10.00 uur ds. S.P. Roosendaal (Herv. Gem.)

 

Verkondiging

Vrijdagavond mogen we samen naar het kruis. Daar lijkt God de Vader afwezig te zijn. De Heere Jezus schreeuwt: ‘Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?’ Toch is de Vader niet afwezig. Met zijn –voor ons- onzichtbare Hand scheurt Hij het voorhangsel van boven naar beneden. De jongeren van het Bijbelonderwijs hebben de afgelopen tijd samen de maquette van de Tabernakel gebouwd. Tijdens Goede Vrijdagavond zal de Tabernakel voor in de kerk staan. Het voorhangsel heeft een eigen prediking, waar we boven schrijven: ‘Wat onmogelijk is bij de mensen, is mogelijk bij God!’

Op Eerste Paasdag horen we Jakob uitroepen: ‘Het is genoeg! Mijn zoon Jozef leeft nog’. De verkondiging komt dan tot ons uit Genesis 45 onder het thema: ‘Het feest van genoeg’.

Op Tweede Paasdag sluiten we de serie over Jozef af met de laatste woorden van het boek Genesis. Die gaan over de verhuizing van Jozefs botten. Hebreeën 11 geeft er betekenis aan door ons te vertellen dat die botten van Jozef een boodschap over de opstanding zijn. In deze dienst zal het koor Rejoice uit Winschoten ons dienen met hun liederen. Welkom!

Uit de gemeente

We hebben samen gebeden voor br. Bert Eelsing. Hij kreeg van de doktoren de diagnose huidkanker. Deze week moet hij geopereerd worden en we hebben samen gebeden om een volkomen herstel en genezing.

We hoorden zondag in de verkondiging dat onze toekomst in de beker van de Koning te lezen is. Zijn bloed is het bloed van het nieuwe verbond. We wensen de familie Eelsing Gods zegen toe bij deze weg.

We hebben dankzegging gedaan met Mans en Agnes Raveling (oud-gemeenteleden) die een dochter mochten ontvangen: Manoah. We willen hen vanaf deze plek Gods rijke zegen bij de opvoeding wensen.

Ons gebed was er voor deze wereld, in het bijzonder voor Scandinavië en Egypte waar de afgelopen week aanslagen plaatsvonden. Bijzonder dat we in onze gemeente weer opnieuw veel azielzoekers mogen begroeten. Onder hen was een Egyptisch stel (koptische christenen).

We hebben ook voor zr. Mansens gebeden. Zij wordt ouder en is voor ons minder goed bereikbaar door de dementie. We vertrouwen dat haar Heer en Heiland ook voor haar blijft zorgen.

Ten slotte hebben we ook voor Dennis Westra en Karlein Brouwer gebeden. Zij hopen 21 april in het huwelijk te treden. We wensen hen een goede voorbereiding toe.

 

Agenda

12-4 Seniorenmiddag met een Paasviering (15.00 uur).

21-4 Huwelijksbevestiging Dennis Westra en Karlein Brouwer (18.30 uur)

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: