juli18

Gemeentenieuws maandag 17 juli 2017

Op dinsdag, 18 juli 2017 10:41 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

23-7: 9.30 ds. S.P. Roosendaal en 14.30 uur ds. J. Oosterbroek

30-7: 9.30 en 14.30 uur br. B. Koerts

 

Verkondiging

Zondagmorgen sluiten we samen de serie over ‘Gideon, de geloofsheld’ af. We hebben gezien dat hij begon als een ‘held op sokken’, maar hij werd een ‘held in de nacht’ door af te rekenen met de Baäl. Daarna werd hij ‘een uitgeklede held’ met een leger van 300 soldaten en tenslotte was hij ‘strijdloze held’. De Heere zette hem buiten overwinning, omdat Hijzelf de overwinning had behaald. Het begon allemaal bij een wijnpersbak waar de Heer Gideon riep. Het eindigde zondag ook bij de wijnpersbak omdat generaal Zeëb van Midian daar vermoord werd. Zondag horen we het laatste stuk uit Richteren 8. Een bizar verhaal. Het thema zal zijn: ‘een overmoedige held en de zachtmoedige Koning’. Welkom!

Uit de gemeente

Vrijdagavond hopen Bastian Geertsema en Doreen Hillenga in het huwelijk bevestigd te worden. De dienst begint om 19.00 uur. We wensen hen Gods zegen over deze mooie dag toe!

Arjen Spoelstra en Nelleke Haaijer zijn 17 juli voor de wet getrouwd. Hun huwelijk zal D.V. op 1 september kerkelijk worden bevestigd in Gasselte.

We hebben gedankt met broeder Eppo Hulzebos. Bij hem werd een darmtumor geconstateerd, maar deze blijkt geen uitzaaiingen te bevatten. Hij zal daarom op korte termijn geopereerd worden. We hebben gebeden om een volledige genezing en herstel. Doreen Hillenga, Harry Sterenborg en Joël Langeler mochten een vervolgopleiding afronden. Een dankgebed waard! We willen hen van harte feliciteren met het resultaat.

Ds. Rozema kon zondag niet bij ons voorgaan in verband met hartritmestoornissen. We wensen hem en zijn gezin Gods nabijheid. We bidden dat hij spoedig geholpen mag worden. Ons gebed was er ook voor de familie Langeler. Gré Langeler-van der Meij overleed vorige week. In een dankdienst(CGKv Veendam) mocht haar leven herdacht worden. Er ging een prachtig getuigenis van haar sterfbed uit. We wensen de familie sterkte bij de verwerking van de rouw en zicht op de hemelse Vader die troost in elk verdriet.

 

Agenda

1-9 Huwelijksbevestiging Arjen Spoelstra en Nelleke Haaijer

8-9 Huwelijksbevestiging Jetse Woltjer en Nienke van Dijk

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: