dec18

Gemeentenieuws maandag 18 december 2017

Op maandag, 18 december 2017 23:02 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

24-12> 9.30 uur br. B. Koerts en 14.30 uur ds. A.C. van der Wekken

25-12> 9.30 uur ds. S.P. Roosendaal en 14.00 Kinderkerstfeest

26-12> 10.00 uur ds. C.G. op ’t Hof (gez. dienst)

31-12> 9.30 en 14.30 uur ds. S.P. Roosendaal

1-1> 10.00 uur ds. S.P. Roosendaal

 

Verkondiging

Helaas moest ds. J. Sijtsma de dienst voor zondagmorgen afzeggen. Br. Bram Koerts is bereid om hem te vervangen. Bram hoopt te preken uit Psalm 3. In die Psalm staat het er niet best voor met David. Hij wordt achternagezeten door zijn eigen zoon en niemand gelooft nog in een goede afloop. Toch weet David een uitweg en die loopt omhoog, recht naar de heilige berg. Hij weet: Mijn redding is van de Heere.

’s Middags hoopt ds. vd Wekken voor te gaan. Hij zal de serie ‘met een ezel naar Bethlehem’ afsluiten met de prachtige profetie van Zacharia 9: ‘Zie, uw Koning komt, Hij rijdt op een ezel’.

Op eerste Kerstdag komen we samen bij de kribbe. In onze serie ‘met een ezel naar Bethlehem’ luisteren we dan naar vers 7 uit Lukas 2: ‘en legde Hem in de kribbe’. De vraag is natuurlijk waar de ezel gebleven is.

Op tweede Kerstdag hopen we samen te komen met de Hervormde- en de Baptistengemeente.

Zondag 31-12 lezen we in de ochtenddienst uit Openbaring 1: 1-8. De geschiedenis is in de handen van Koning Jezus. In de middagdienst lezen we Efeze 1 en sluiten we de serie over de zeven zegeningen uit Efeze 1 af met de bezegeling van Gods erfenis door de Heilige Geest.

Op 1 januari komen we samen rond Psalm 27 en wensen we elkaar een gezegend 2018.

Uit de gemeente

Vol dubbele gevoelens moesten we vorige week vrijdag vertellen dat we het beroep naar Lelystad hebben aangenomen. In onze gemeente was dat best een schok. Zondag mochten we elkaar ontmoeten en samen vonden we troost onder Gods woorden en nabijheid. Hoe de weg verder zal gaan is qua tijdpad nog onhelder. Er zal een huis gevonden moeten worden in Lelystad. Daarnaast is er een lopende agenda voor wat betreft Bijbelonderwijs in Nieuwe Pekela die we eerst willen afronden. Nadere informatie volgt.

We hebben Anne en Jacinta Doornbos genoemd in onze voorbede. De moeder van Anne overleed maandagmorgen nadat ze twee dagen ervoor een ongelukkige val had gemaakt. We wensen de hele familie Doornbos Gods troost en zegen toe in deze moeilijke tijd van afscheid.

Kerstwens

Graag wensen we alle lezers van het kerkblad Gods onmisbare zegen toe bij het Kerstfeest. In onze cultuur is Kerstfeest een licht-feest geworden. Wie echter voor het Kind in de kribbe heeft leren buigen, die weet dat navolging van dit Kind zwaar is. Oepke Noordmans schrijft erover: ‘Hij ligt niet in de kribbe als toonbeeld van menselijkheid, maar Hij ligt daar als een metgezel van allen, wier menselijkheid problematisch geworden is. Hij, die daar in de kribbe ligt, weet later ook niet waar Hij zijn hoofd zal neerleggen.’ Wilt u deze Kerst eens om u heen kijken? Zijn er mensen in uw omgeving voor wie hun mens-zijn een probleem is geworden? Laat ze op één of andere manier kennismaken met dit Kind van Bethlehem. U zult er zelf goed mee zijn.

Een gezegend Kerstfeest gewenst!

 

Agenda

(21-12) Kerstfeest met onze senioren vanaf 14.30 uur. Welkom!

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: