okt02

Gemeentenieuws maandag 2 oktober 2017

Op maandag, 02 oktober 2017 20:24 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

9.30 en 14.30 uur ds. S.P. Roosendaal

 

Verkondiging

Zondag lezen we samen Hosea 11. Tot nu toe zagen hoe zich in het boek Hosea een soort huwelijksbeschrijving tussen God en Zijn volk aftekent. In Hosea 11 staat het op het punt van een breuk. Eigenlijk is er geen uitweg meer omdat er in de liefde van het volk geen reden meer is voor de continuering van de relatie. Maar de Heere vindt redenen in Zichzelf. Hij kijkt om naar het verleden en ziet Israëls als kind. Hij ziet Zijn zorg en liefde. Hij kan Zijn volk niet loslaten. Daarom keert Hij Zijn hart om. Die beweging is niet vrijblijvend voor Israël. Het vraagt hen om zich naar de Heere toe te draaien. Thema: Gods huwelijkstherapie.

In de middagdienst mogen we de tweede zegening uitpakken uit Efeze 1. Dit maal staat er dat wij voorbestemd zijn tot het kindschap van God. Over de betekenis van die tweede zegen zal het zondagmiddag gaan. Iedereen heel hartelijk welkom.

Uit de gemeente

We dankten samen met Albert en Klazina Wubs. Zij waren afgelopen maandag 30 jaar getrouwd. Daar willen we samen de Heer voor danken. Namens de gemeente: van harte gefeliciteerd!

Harry Fleurke is opgenomen in het ziekenhuis in verband met zijn voet. Hij moet een antibioticumkuur aan het infuus ontvangen. Hij hoopt spoedig weer naar huis te kunnen. We bidden ook voor zijn vrouw Janny. We wensen hen samen Gods zegen.

Vorige week woensdagavond hebben we als gemeente een goede vergadering gehad rondom de uitbreidingsplannen van onze gebouwen. De kerkenraad is dankbaar voor de sfeer waarin de vergadering verliep. Bovendien heeft de gemeente een duidelijke richting gewezen in de mogelijkheden. Graag willen we via een enquete helder krijgen welke optie het beste lijkt voor de toekomst van de gemeente. Tot komende zondag hebt u de gelegenheid om uw ingevulde enquete in te leveren.

Volgende week maandag kunt u om 18.30 uur weer bij de kerk terecht voor collectebonnen.

Vandaag (5-10) komt de Belijdeniskring weer samen. Wilt u de jongeren in hun gebeden gedenken?

 

Agenda

19 oktober Pekelder Leerhuis (Moeten we nog aan zending doen? ds. op ’t Hof)

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: