mei08

Gemeentenieuws maandag 8 mei 2017

Op maandag, 08 mei 2017 20:13 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

9.30 uur ds. S.P. Roosendaal
14.30 uur ds. W.C. van Slooten

 

Verkondiging

Zondagmorgen hopen twee kinderen het teken van de heilige doop te ontvangen: Thijs Plaggenborg en Joëlle Davids. We lezen samen uit Titus 3. In vers 5 spreekt Paulus over het ‘bad van de wedergeboorte’. Paulus dacht misschien niet allereerst aan de doop maar vooral aan het scheidingsmoment tussen rein en onrein. In de wedergeboorte gaat het om het verschil tussen: bij de Heere horen of niet bij Hem horen. Onder Zijn heerschappij leven is geen kwestie van de doop alleen. God wil dat wij ook werkelijk Zijn Koninkrijk binnengaan. Daarvoor moeten we in bad, het bad van de wedergeboorte.

 

Uit de gemeente

We hebben samen gebeden met broeder en zuster Raveling (sr.). Zij mochten gedenken dat ze 60 jaar getrouwd zijn. We willen hen ook vanaf deze plek van harte feliciteren met dit prachtige jubileum. Het woord jubileum komt van een woord dat verband houdt met ons ‘jubelen’. We bidden u toe dat de jubel in uw harten gericht mag zijn op de Heere die ons in het leven spaart en bewaart.

We hebben ook gebeden voor de belijdeniscatechisanten. Een drietal meldde zich bij de kerkenraad. Als de Heere het geeft zullen zij na Pinksteren belijdenis van het geloof afleggen.

Zondag is ook gebeden voor het beroepingswerk. Deze week zal duidelijk worden waar de weg naartoe leidt. Er is gebeden voor de gemeenten op Urk, in Middelburg en in Apeldoorn-Oost. De vierde roepstem komt uit Nieuwe Pekela zelf. We vertrouwen erop dat wat de Heere zegt goed is.

Op 26 mei zal er een kerkendag op Urk gehouden worden vanuit de CGK. Als u het leuk vindt om daarbij te zijn, meldt u dan even, dan kijken we met elkaar hoe we het vervoer naar Urk het beste kunnen regelen.

 

Agenda

18-5 Pekelder Leerhuis, thema: de dwaalweg van de Boeddha (19.30 uur)

26-5 Kerkendag op Urk

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: