apr16

Gemeentenieuws maandag 16 april

Op maandag, 16 april 2018 19:06 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

9.30 en 14.30 uur ds. S.P. Roosendaal

 

Verkondiging

Aanstaande zondag is het moment gekomen waarop we afscheid nemen van de gemeente van Nieuwe Pekela. We lezen op deze zondag uit Jesaja 55.

In de ochtenddienst zal de doop bediend worden aan Lieke van Klinken met de woorden uit vers 7: ‘Zoek de Heere terwijl Hij te vinden is’.

In de middagdienst zal vers 11 centraal staan. Het Woord van de Heere zal nooit leeg terugkeren maar doen wat Hem behaagt. Natuurlijk is afscheid nemen niet leuk, maar we mogen deze zondag zien op de Heere Jezus die Zijn kerk bewaart.

Uit de gemeente

Afgelopen zondagmorgen overleed plotseling Kees de Vries, in onze gemeente beter bekend als ‘Kees Majoor’. Hij kwam meer dan een jaar geleden onze gemeente binnen tijdens een serie over Gideon. In het laatste hoofdstuk over Gideon herkende hij zich in de soldaat die meer naar het vlees dan naar de Geest leefde. Hij werd een regelmatige bezoeker van de diensten en ontving veel in de verkondiging. Hij zal (zoals het er nu uitziet) vanuit onze gemeente begraven worden op verzoek van zijn kinderen. Houd u de website in de gaten voor verdere gegevens.

We hebben gedankt met Stefan en Grean Jonker voor de doopdienst van hun zoon Joep. Fijn dat we met de hele familie mochten vieren dat de Heere Zich over ons ontfermt. We bidden Stefan en Grean Gods wijsheid toe bij de opvoeding.

We hebben ook gebeden voor ons oud-gemeentelid Mercy Gabiël. Zij moet na jaren Nederland verlaten, samen met haar kinderen. Dat dreef haar deze week letterlijk tot wanhoop. We bidden dat de Heere haar in deze onbegrepen weg nabij zal zijn.

Een zwager van de fam. Meijer (Meyborg) overleed vorige week. We wensen de familie Meijer kracht en zegen toe in de verwerking van dit verlies.

Zr. B. Eelsing moest worden opgenomen vanwege een aanhoudende longontsteking. We hebben de Heere gedankt dat ze inmiddels weer thuis mag zijn.

De Jeugdvereniging ging afgelopen weekend op kamp. Naar verluid hebben ze het goed gehad met elkaar. We wensen de JV een rijke zegen toe op hun verdere weg.

We mochten tot een talstelling voor ouderling komen. Door de kerkenraad worden 29-4 voorgesteld: Bernoud Draijer en Harry Sterenborg. De talstelling van diakenen vindt u in het vorige nieuws.

 

Agenda

20-4 om 19.00 uur afscheidsavond fam. Roosendaal

22-4 om 14.30 uur afscheidsdienst ds. S.P. Roosendaal

25-4 Kerkenraadsvergadering

18-5 Trouwdienst Jan Otto Schutte en Lisa Wold in Assen (13u Cite Life Church)

25-5 Trouwdienst Mathé Hillenga en Mariska Roosjen (avonddienst CGK Pekela)

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: