okt24

Gemeentenieuws maandag 23 oktober 2017

Op dinsdag, 24 oktober 2017 16:41 CATEGORIEËN // Nieuws

Kerkdiensten:

29 oktober: 9.30 en 14.30 uur ds. S.P. Roosendaal

31oktober: 19.30 uur ds. N.F.L. de Leeuw

Dankdag: 19.30 uur ds. S.P. Roosendaal

 

Verkondiging

In de ochtenddienst starten we samen een nieuwe serie lezingen uit Jakobus. In het eerste hoofdstuk roept Jakobus ons op om niet alleen hoorders maar ook daders van het Woord te zijn. Gevaarlijk als we het Woord van de Heere horen maar het naast ons neerleggen. Je kijkt in de spiegel maar draait je om zonder ook maar iets te veranderen. Bouwen op de rots vraagt om gehoorzaamheid aan Jezus’ woorden. Het thema: ‘de spiegel en Zijn Beeld’. In de middagdienst vervolgen we de lezing uit Efeze 1. De derde zegening: ‘begenadigd in de Geliefde’. Hartelijk welkom! Met de dankdag luisteren we naar Jakobus 2. Dankdag met Jakobus laat ons zien dat een zegenwens niet genoeg is. ‘Ga heen en word warm’ zonder kleding uitreiken is dodelijk voor het getuigenis van Jezus. Paulus zou zeggen: geloof is door de liefde werkend. Dat wil Jakobus ons met dankdag voor ogen houden.

Uit de gemeente

De fam. van Winkoop is deze week verhuisd naar Dalfsen waar Gert Abel een nieuwe baan heeft gekregen. We wensen hen, samen met hun kinderen Gods rijke zegen op de nieuwe plek.

We zijn dankbaar dat br. Johan van de Werf een hartinfarct overleefde en dat er ook een goede behandeling mogelijk was. Vanwege een knieprobleem moest hij langer in het ziekenhuis blijven. We hebben gebeden voor en met hem om een spoedig herstel.

We denken in onze gebeden aan alle zieken in de gemeente. Verschillende broeders en zusters worstelen met chronische klachten. We blijven met elkaar vertrouwen op de God die door de dood heen het leven heeft bereid.

 

Agenda

26-10 gebedsuur om 19.30 uur in Champ Clark

3-11 huwelijksdienst Martin en Marije in de watertoren in Groningen

10-11 huwelijksdienst Echin en Anne (16.00 uur in ons kerkgebouw)

18-11 kledingbeurs in onze kerk (aanvang: 10.00 uur)

 

S.P. Roosendaal

Volg ons ook op Twitter en Facebook: