Hoe lees je de Bijbel?

Hoe weet ik wat het betekent?
Hoe weet ik hoe je het kunt toepassen?
Hoe weet ik of het klopt?
Hoe kan ik Gods stem verstaan bij het Bijbellezen?
Hoe kan ik de tijd vinden voor de Bijbel in mijn drukke bestaan?
Hoe hou ik Bijbellezen vol..?

Allemaal vragen die je kunt hebben over Bijbellezen. En juist daarvoor is de training ‘Hoe lees je de Bijbel?’ geschreven.

Veel mensen weten dat Bijbellezen belangrijk is, dat je hoor en merk je bijna elke zondag wel. Maar hoe moet dat nu? Hoe kun je nu met vertrouwen lezen, begrijpen wat er staat, het toepassen in je leven én Gods stem verstaan?

Next Move* heeft hiervoor de training ‘Hoe lees je de Bijbel?’ ontwikkeld. Naast sporters, willen we ook graag de kerken in Nederland dienen met deze training. Het is ons verlangen dat christenen lezen en leven uit het Woord van God.

Je leert in deze training een eenvoudig toepasbare methode zodat je direct kunt beginnen, zónder de diepte van het Woord te verliezen. Ook is de methode zo geschreven dat je het ook aan anderen kunt uitleggen zodat zij ook de Bijbel kunnen gaan lezen (samen met jou?).

In de training is ook een eenvoudige methode opgenomen hoe je het Bijbellezen kunt volhouden in je drukke bestaan of als je het sowieso moeilijk vind om dingen langdurig vol te houden.

Ook als je een ervaren Bijbellezer bent, kan deze training een aanvulling zijn op jouw manier van Bijbellezen en je helpen om andere mensen ook die mooie gewoonte aan te leren.

De training duurt tussen de anderhalf en twee uur. Hierin leer je een methode van lezen en een methode van volhouden. Ook ga je samen oefenen met een Bijbelgedeelte en kun je plannen maken wanneer en met wie je gaat beginnen met lezen.

Kortom: na de training kun je aan de slag en steeds meer Gods stem verstaan door het Bijbellezen heen!

Wanneer: 24 september
Tijd: 19:30 – 21:15
Waar: Christelijke Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela
Voor wie: iedereen die het verlangen heeft Gods stem te verstaan door het Woord
Door wie: Bram Koerts

* Next Move is een organisatie met als missie: Discipelen maken in de Sportwereld.
We rusten mensen en kerken toe om discipelen van Jezus te maken in hun wijken, op hun sportverenigingen en in de topsportwereld. 

Check onze website of mail info@nxtmove.nl voor meer informatie over wat jij kunt doen, hoe we jou of je kerk kunnen dienen en onze activiteiten en strategieën.