Toch zingen!

Kerkomroep: https://cgkpekela.nl/luisteren
Youtube: https://cgkpekela.nl/kijken
Collecte: https://cgkpekela.nl/collecte
Liturgie: https://cgkpekela.nl/liturgie

Thema startzondag 2020

Dat is het thema van de startzondag: ‘Toch zingen!’ En als je het Bijbelverhaal leest waar we het over gaan hebben, snap je waarom. Je leest het in Handelingen 16:11-36. Dat kun je ter voorbereiding hier (samen) lezen in de Herziene Statenvertaling, hier in de Basisbijbel en hier kun je het luisteren in de Herziene Statenvertaling.

Toch zingen! Want wat missen we dat in onze kerkdiensten. De oude psalmen en gezangen, de nieuwe opwekkingsliederen en de toffe kinderliedjes met bijbehorende gebaren. En natuurlijk kunnen we God ook prijzen zonder te zingen, maar zingen is toch wel heerlijk. Daarom houden we de startzondag buiten bij de Spil. Dan kunnen we met meer gemeenteleden en gasten bij elkaar zijn én we mogen zingen. Uiteraard met goede protocollen voor de veiligheid, binnen de voorschriften van de overheid (Hier vind je het gebruikersplan voor de dienst bij de Spil, evenals in het bericht hieronder). Hier vind je het adres en kun je evt. je route plannen. Uiteraard geldt: bij coronagerelateerde klachten blijf je thuis (zie onderstaande berichten)

In ons Bijbelgedeelte zien we ook twee mannen die tóch gaan zingen, terwijl ze alle reden lijken te hebben om juist niet te zingen! Waarom ze dat toch doen? Daar gaan we het zondag tijdens de dienst over hebben.

Voor de kinderen zal er een meeschrijfblad zijn en stoepkrijt én de platen die horen bij het Bijbelverhaal (Ook voor de meeste volwassen). Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn bij deze openluchtdienst, dan kun je de platen zien tijdens de preek wanneer je via Youtbue deze dienst volgt (zie link bovenaan). Maar je kunt het meeschrijfblad en de platen ook hieronder downloaden, in pdf of als powerpoint.

Laten we met z’n allen bidden voor mooi weer, zodat we zondag als gemeente buiten mogen samenkomen én natuurlijk toch mogen zingen tot eer van onze God!