Jeugdclubs

Elke woensdagavond hopen we als jeugdclubs samen te komen in het gebouw van de kerk. We starten om 19:00 uur en stoppen ongeveer rond 20:15 uur.

We starten altijd gezamenlijk en na het zingen van een aantal liederen en vervolgens het gebed gaan we in twee groepen uit elkaar. We noemen deze twee groepen Kleine Club en Grote Club. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd: Kleine Club is van 9 tot en met 11 jaar en Grote Club van 12 tot en met 15 jaar.

We proberen tijdens de avonden een onderwerp te behandelen die voor de jongeren actueel is zodat het handvatten kan geven in het dagelijkse leven op school, maar ook om ze te laten zien dat ze als Christen niet alleen op de wereld staan en steun kunnen vinden bij elkaar. Belangrijk voor deze avonden is dat God en de Bijbel centraal staan. Voor Kleine Club maakt de leiding telkens het onderwerp en wordt er een clublid aangewezen die de leiding ondersteund in bijvoorbeeld het lezen uit de Bijbel of het halen van drinken in de pauze. Voor Grote Club maakt gedurende het seizoen afwisselend de leiding, maar ook een Clublid een onderwerp. Wanneer een Clublid het onderwerp maakt bereid de leiding dit ook voor ter ondersteuning.

Naast de serieuzere avonden is het ook belangrijk om samen leuke activiteiten te ondernemen. Zo proberen we een aantal activiteiten in het seizoen te plannen als samen bowlen of het kijken van een film. Het seizoen sluiten we af met een kamp.