Galatenbrief week 2

Reflectievraag: Welke stap kun jij zetten om meer uit de Bijbel te lezen (zie voorbeelden onderaan deze pagina)?

Leesrooster alleen Galaten:

Context leesrooster Galaten:

Voorbeelden om te groeien in Bijbellezen

  1. Vraag iemand om samen met jou te lezen en deel (twee-)wekelijks wat je geleerd hebt, wat onduidelijk was en wat God gezegd heeft (via WhatsApp, mail, telefonisch, op de huiskring, tijdens een wandeling of een kop koffie aan de keukentafel).
  2. Lees samen met iemand(en) anders 1x in de week uit de Bijbel en bespreek het samen.
  3. Bekijk je ‘schermtijd‘ op je telefoon; kies de nummer 5 van meest gebruikte apps. Vanaf nu is het moment dat je deze app wilt openen jouw herinnering om de Bijbel te gaan lezen.
  4. Plan 2-4x per week 5 minuten om uit de Bijbel te lezen. Voer het aantal minuten en/of het aantal keren per twee maanden op.
  5. Kies voor een ‘snel’ leesrooster (in 1 of 2 jaar de Bijbel door) om de Bijbel beter te leren kennen én voor Stille Tijd momenten (zie stap 4) om Gods stem beter te leren verstaan
  6. Leg je telefoon in een andere ruimte als je gaat Bijbellezen en als je je Bijbel op je telefoon leest (zoals de Faithlife Study Bible of Mijn Bijbel) gebruik dan apps als Offtime, ActionDash of de vliegtuigstand op je telefoon om alle meldingen uit te zetten gedurende een bepaalde tijd (of kies ervoor om uit een papieren Bijbel te lezen als je de meldingen en afleiding niet kunt weerstaan, serieus!)
  7. Luister naar de Bijbel onderweg of tijdens het strijken of tuinieren of…